top of page

סדציה וגז צחוק

סדציה היא טשטוש. יש רמות ועומק שונה של סדציה:

  • סדציה נשאפת המוכרת גם כ"גז צחוק".

  • סדציה אוראלית המורכבת מגז צחוק בשילוב תרופת הרגעה קלה.

  • סדציה עמוקה המוחדרת לוריד ויוצרת אפקט של הרדמה,

  בה משתמשים בעיקר בבית חולים, בטיפולים ארוכים ומורכבים יותר.


גז צחוק נפוץ מאוד בטיפולי שיניים, בעיקר בקרב ילדים. זוהי למעשה תערובת של תחמוצת חנקן וחמצן (Nitrous oxide) אשר יוצרת אפקט של הרגעה כאשר היא נשאפת דרך האף בזמן הטיפול. גז הצחוק לא מונע כאב, הוא פשוט מרגיע ונותן תחושה נעימה. נסו לדמיין את עצמכם אחרי כוס יין או משהו אחר שמרגיע אתכם... זה האפקט של גז הצחוק. הרפיה נעימה.
 

ראשית בוחר הילד את הריח של הגז שינשום. אחר כך באמצעות מסכה קטנה הילד שואף חמצן נקי. אח"כ הוא שואף את התערובת המיוחדת ולבסוף ניתן לו שוב חמצן נקי. מתן חמצן נקי בסיום הטיפול מונע כל השפעה של הגז על ילדכם. כמו כן, אפשר להפסיק את הטיפול או את מתן גז הצחוק בכל שלב אם הילד מרגיש לא בנוח. מיד בתום הטיפול, הילד חוזר לפעילות רגילה. ילדים שונים נוטים להגיב לגז הצחוק בצורות שונות: יש כאלה שבאמת צוחקים, יש כאלה שנעשים קצת, אדישים, ויש כאלה שנרדמים ממש. כל התגובות האלה נורמליות ותקינות. הסייעת שלי ואני עוקבות בכל רגע אחרי מצבו של הילד ותגובותיו ומוודאות שהכל בסדר.

 

הוראות צום לפני טיפול בגז צחוק וסדציה:

6 שעות  לפני הטיפול - לסיים לאכול מוצרי חלב כולל שוקו, מעדנים, קורנפלקס עם חלב.
4 שעות לפני הטיפול - לסיים ארוחה כבדה. (ארוחת צהריים למשל)

שעה-שעתיים לפני הטיפול - לסיים לאכול מאכלים קלים: ביסקוויט, פרוסה, פרי, חטיף.

ממש לפני הטיפול - מותר לשתות נוזלים צלולים לא חלביים.

 

אנא קחו בחשבון שגז צחוק עלול להיות לא יעיל אם בדיוק יש לילד אף סתום, נזלת, הוא נאלץ לנשום דרך הפה וכו'. אז אם מתוכנן לילדכם טיפול בגז צחוק והוא מנוזל - כדאי לדחות את התור על מנת שיוכל להפיק את המקסימום מהטיפול. במקרה של ספק - אתם תמיד מוזמנים להתייעץ איתי.

אחרי טיפול בגז צחוק הילד חוזר לשגרה מלאה. הוא יכול ללכת לחוגים, לחברים או לכל פעילות אחרת. גם בטיפול במבוגרים ההנחיות מדברות על כך שמותר לנהוג אחרי טיפול בגז הצחוק....

bottom of page